UEB-LOGGA_hög

 Roman om brott
och nyhetsjakt

Moa Lönn, framgångsrik journalist och redaktör, har nytt jobb, befordrad uppåt i mediekoncerens hierarki. Från sitt kontorsrum på artonde våningen i skyskrapan på Norrmalm ser hon ut över halva Stockholm. Här står tiden stilla. Tills en dag det förflutna kommer ikapp henne.
Samtidigt sätter en rad grova våldsbrott i Stockholms södra förorter fart på nyhetsjakten mellan två konkurrerande redaktioner.
Nyhetsjägarna är det sjätte romanen av Mats Lundman i en serie om journalistik, tidningsmiljöer och människorna i dem.
– Ny i oktober från Ultima Esperanza Books –

spontana epigram fångar ögonblick

”Min förundran inför lyrikskrivandets egenart – spontaniteten – saknar fortfarande gräns. Att ’på beställning’ skriva en dikt vore för mig fortfarande något fullständigt främmande. Verstexten bara ’kommer’, med alla sina underfundigheter – rytmer, allitterationer och överklivningar. Ibland – men oftast – i ett kort ögonblick, som en skapandets stund, ett kortvarigt men då och då ’svårfångat’ infall. Då gäller det att snabbt få infallet på pränt, på en papperslapp, en kartbit, ett kvitto, en krognota eller vad som just då finns till hands."
Så vill förre läkaren och professorn i neurokirurgi Erik-Olof Backlund själv beskriva bakgrunden till  Som vänd mot väster horisont, hans fjärde skönlitterära verk.

dramatik, mystik, feelgood och
massor av whisky

Sedan Duncan MacMillan, i sängen med sin älskarinna, kommit på att han ska göra världens bästa whisky blir ingenting sig likt i de skotska högländerna. På julnatten försvinner brevbäraren Oliver och den vackra whiskyguiden Fiona flyr till London. Tjugofem år senare misslyckas den excentriske Lord Humbleton med att komma över MacMillans berömda fat 1692. Det vimlar av fantastiska bifigurer i Whisky Blues som den dartspelande dödgrävaren Bill O’Bull, barägaren och förre jockeyn Little Big Eddie som bara blir mindre och mindre och gamle ökenräven Fergus MacAdam. Innan systrarna Angie Connors och Jennifer Wright rullar upp lösningen har trådarna spänts mellan Dufftown, Mogadishu och Mendoza. Vän har blivit fiende och fiende vän.
Whisky Blues är en mix av feelgood och action, kärlek, mystik och whisky.  En bok för den som älskar Skottland!

– Ny i september från Ultima Esperanza Books –

svenska ÖDEN
i argentina

Från slutet av 1800-talet och några årtionden framåt var Argentina det förlovade landet för svenska emigranter på jakt efter ett bättre liv. Många fann en fristad i detta flyktingvänliga land, alltifrån svenska arkitekter och tangoentusiaster till nazister och krigsförbrytare. Idag, drygt 100 år senare, finns fortfarande en mängd kulturella spår och  berättelser som vittnar om svensk närvaro i Argentina. Varför spelar fotbollslaget Boca Juniors i svenska färger? Vad gjorde Evert Taube egentligen i Samborombon? Och vem var ingenjören som anses ha orsakat en politisk skandal i 1890-talets Argentina. I Den falske ingenjören delar Per Erik Tell  med sig av alla osannolika svenska öden som han stött på i Sydamerika.
– Ny i juli från Ultima Esperanza Books –

spanarna slår till mot
fusk och brott

Händer det något spännande på ett försäkringsbolag? Absolut. För dem som utreder bedrägerier i samband med anmälda skador finns det  utmaningar varje dag. Martin Härnqvist, IT-konsult i Göteborg, har avlyssnat utredarnas erfarenheter av olika fall. Hans figurer och  försäkringsbolag är fiktiva men väl förankrade i en göteborgsk miljö. Vi får i  Dubbel Risk följa rookien Sofia med bakgrund inom polisen och hennes kollegor när de utreder motorskador, livförsäkringsfall med mera. Uppstod verkligen bilbranden spontant? Fick det plats så mycket mat i den frysen?  Var svenskarna på Indienresa förolyckade?
Sofia upptäcker också att det kan bränna till. Och att hon kan stå inför beslut som hon inte vill ta men kanske måste.

– Ny i juli från Ultima Esperanza Books –

med evita och
maradona
i Buenos Aires

I Buenos Aires förenas färgstark smältdegel à la New York med charmen hos Paris. I en ny, uppdaterad upplaga av boken 7 x Buenos Aires presenterar Mats Lundman och Margaretha Schön sju längre reportage om händelser, personer och passioner som man bara inte kommer undan som besökare i den argentinska huvudstaden – tango och fotboll, Evita och Maradona, de blodiga biffarna och så världens rikaste begravningsplats. Författarna, som sedan 1999 regelbundet besökt Buenos Aires, tipsar också om sju promenader som för besökaren till de viktigaste sevärdheterna. Plus museer, krogar och shopping och allt man inte får missa....
   7xBuenos Aires är uppdaterad i mars 2019.

Du kan enkelt provläsa böckerna som kommer ut på ULTIMA ESPERANZA BOOKS.

Gå till "Bokhandel" och klicka på länkarna "Provläs..." Du får hem en pdf-fil med de 25-30 första sidorna i böckerna.

för alla författare