UEB-LOGGA_hög

vem kan lura
tidningsdöden?

Efter många år på det sluttande planet går det inte att komma undan konkursen. Ska det bli slutet för den lilla tidningen i Steneberg? De få reportrar som blivit kvar misströstar. Men två medieentreprenörer ser möjligheterna i en tidning ”som ingen med huvudet i behåll borde kunna misslyckas med. 30 000 invånare inom en begränsad och lätt överblickbar geografi. Ett levande näringsliv. Ingen konkurrent. Nej, gör man det på rätt sätt så kommer det att gå vägen.”
   Moa Lönn, erfaren journalist och mediechef, står inför en ny, oviss utmaning. Men går det verkligen att lura tidningsdöden?
   Tidningsdöd är Mats Lundmans sjunde roman med motiv från medievärlden.

 

NY I OKTOBER FRÅN ULTIMA ESPERANZA BOOKS

med fotomontage
som vapen
mot tredje riket

John Heartfield (född som Helmut Herzfeld i Berlin 1891) var en mångsidig tysk konstnär som med sina grymt satiriska fotomontage gisslade Hitler och den nazistiska makten ‒ ständigt jagad av deras hejdukar. Heartfield var dadaistpionjär och kommunist. Efter 17 år på flykt och i exil återvände han till Tyskland och den unga staten DDR, där han arbetade med affischer och teaterdekor.
Mannen som häcklade Hitler är den första större text som skrivits om Heartfield på svenska på över fyrtio år. Här fyller C-J Charpentier ett tomrum när han lyfter fram Heartfields kamp mot det bruna barbariet. I sin genre var han den störste och den främste.

 
NY I SEPTEMBER FRÅN ULTIMA ESPERANZA BOOKS

tuffa utredare
slår till mot
försäkringsfusk

Sofia och hennes kollegor bland bedrägeriutredarna på försäkringsbolaget Framtiden står inför nya utmaningar. I sin vardag är de satta att granska tveksamma försäkringsfall. Bedragarna visar stor uppfinningsrikedom.
• Hade personen rätt till livränta efter trafikskadan? Hur kunde det bli så mycket pengar?
• Varför vill bilverkstaden hellre byta vindrutan än reparera den? Och är den faktiskt skadad?
• Hur uppstod villabranden och varför självdog den redan i källaren?
Risktagarna är Martin Härnqvists andra bok i serien om utredarna på Framtiden.

NY I AUGUSTI FRÅN ULTIMA ESPERANZA BOOKS

en femtiotalist
om sin väg
till vuxenlivet

Den här boken passar alla men mest dem som är födda på 50- och 60-talen. Därför kan den vara den idealiska presenten till mogna mammor och pappor som har allt, inte önskar sig något men gillar att läsa.
Den handlar om barndom och ungdom i mitten av förra seklet. Musik, mellanölsfylla, underbara kamrater och knasiga lärare. Nattsvart sorg och himlastormande lycka. Även om vuxenhet. Att bli förälder och inse vad i livet som är viktigt. Att vandra hand i hand med döden på europavägar och i thailändska bårhus. Att som medresenär tvingas kliva på demensens kusliga tåg. Den handlar kort och gott om livet.

Att ha en nätbaserad musiktjänst till hands när man läser Född på femtiotalet av Lars Thulin är nästan ett krav.
 

NY I AUGUSTI FRÅN ULTIMA ESPERANZA BOOKS

maktspel, krig
riddare, kärlek & gåtfulla gudar

I Vinterkrig, en fantastik-roman av debuterande Marcus Appelberg, möter vi en värld med intrigerande stormän, upproriska bönder, hänsynslösa riddare och gåtfulla gudar. Krig och kärlek, hopp och maktspel, säregna karaktärer och blodiga strider – för ätternas kamp om makten har bara börjat ... Kungen är död. Häxmästaren som utförde mordet har satt sin plan i verket. En plan som kan leda till världskrig.
I norr hotar en monsterhär. Slottsfrun Mirian Simonsdotter plågas av mardrömmar och har tagit till flaskan. Hon kan inte försvara hela staden och snöstorm hindrar alla tankar på en evakuering. Hur ska de överleva? Tänk om det händer dottern något ...
En roman för alla älskare av fantasy och spektakulär fiktion.
– NY I SEPTEMBER FRÅN ULTIMA ESPERANZA BOOKS –

Du kan enkelt provläsa böckerna som kommer ut på ULTIMA ESPERANZA BOOKS.

Gå till "Bokhandel" och klicka på länkarna "Provläs..." Du får hem en pdf-fil med de 25-30 första sidorna i böckerna.

för alla författare