UEB-LOGGA_hög

försäkrings-
världens deckare
jagar bedragare

Tre fordon ödeläggs i en bilbrand i södra Göteborg. På försäkringsbolaget Framtiden utreder Sofia och hennes kollegor fallet. Det visar sig leda mycket längre än de anat och slutar både i tingsrätten och i pressen. Och inte nog med det: Sofia anklagas av företagets ledning för trolöshet.
Affärsläget för Framtiden har dessutom försvagats, vinstmarginalerna krymper. Inom utredargruppen växer otryggheten. Samtidigt måste de göra sitt jobb, granska tveksamma fall och avslöja bedrägerier.
• En kund förlorar sin dyrbara Rolex-klocka.
• En man kraschar sin fina Porsche en sen kväll.
• En hobbymusiker blir av med sina dyrbara trummor.
Inte utan risk är tredje boken av Martin Härnqvist i serien om utredarna på försäkringsbolaget Framtiden.
– NY I JANUARI FRÅN ULTIMA ESPERANZA BOOKS –

femtio år av frilansande
i backspegeln

”Hej, det är Bengt Eriksson!”
Inte alla redaktörer nickar välvilligt när samtalet kommer. För Bengt kan vara bestämd och påstridig, rent av besvärlig att förhandla uppdrag med. Och hur skulle man annars kunna överleva på mer än 50 års oavbruten frilansjournalistik?
  I boken ser han tillbaka på liv sitt som frilansjournalist – från ungdomstidningen HEJ! över Aftonbladet och rocktidningen Schlager via Radio Malmöhus och Kvällsposten till litteraturkrönikorna i Ystads Allehanda och Kristianstadsbladet.
  Han döljer inte sin frustration över Journalistförbundets nonchalanta hållning till frilansarnas villkor, och han ser med sorg hur allt större mediekoncerner urholkar den lokala journalistik som han brinner för.
  Till sist bjuder han på receptet till den perfekta kulturbevakningen. Och jodå, han är nog rätt trevlig ändå.
– NY I DECEMBER FRÅN ULTIMA ESPERANZA BOOKS –

vem är offret?
vem är mördare?

I ett skogsparti i Salas utkant hittar polisens tekniker mänskliga kvarlevor. Kommissarie Gustav Frank och hans team ställer sig frågande, forntid eller nutid? Efter Rättsmedicinskas besked börjar jakten. Medier spekulerar, vem är offret och vem är mördaren? Oron växer och misstänkta synas i sömmarna. Efter hand ställer utredningen till problem för Gustav Frank, på ett personligt plan. Polischefen oroas över den snäva skaran misstänkta.
Graven är Owe Liljebergs fjärde bok i serien om kriminalkommissarie Gustav Frank.

att börja om
från ruta ett

Chefredaktören Moa Lönn har haft en snabb och framgångsrik karriär. Men en  bilkrasch kastar om förutsättningarna. Livet måste ta en ny vändning. Efter tretton månader av operationer och konvalescens är livet som mediechef inte längre att tänka på. Allt måste börja om. Och hon får en chans på sin gamla tidning. Som sommarvikarie bevakar hon badtemperaturer och skolavslutningar. Men snubblar också in i två förbryllande kriminalfall.
Moa Lönn står åter på ruta ett. Där hon en gång startade – som reporter.

äventyrliga år
på ud och som utsänd i världen

Från uppväxt i Söderåkra, vid Kalmarsund, gick Finn Bergstrands väg via  Gränna till studentliv i Lund på 50-talet. Därefter till Stockholm med anställning i Riksdagen och UD. Hans liv har varit växlingsrikt, från blixtnedslag i barndomens Söderåkra till åren i Washington med kärnvapenhot från Kuba i fokus. Som ambassadör i Moçambique har Finn Bergstrand mycket att säga om biståndets politisering. Äventyrliga år  i Afrika och på öarna i Indiska Oceanen skildras humoristiskt medan kritiken tar över i skildringen av 60-talets interna konflikter i UD. Ett inbördeskrig i Sydjemen hinns med innan det blir dags för slutposten i Singapore, politiskt och ekonomiskt centrum i Sydostasien.

prästens och diakonissans
100 brev i kärlek

I 95 år sov den sin törnrosasömn, Ingemar Härdelins föräldrars allra första korrespondens. Läst bara av mottagaren, gömd för omvärlden. Är det då  underligt, om man öppnar det första brevet med känslan av att göra något nästan otillåtet? Får jag verkligen ta del av dessa hittills hemliga rader? skriver Härdelin i förordet.
Båda var strax över trettio år, när de strålade samman och blev förälskade – han präst och hon diakonissa. De skrev mer än 200 brev från sommaren 1925  till april 1926, då de gifte sig och flyttade samman. Breven skildrar tankar, arbete och upplevelser. Och ger samtidigt en tidsbild av en verklighet som i fråga om attityder och värderingar stort skiljer sig från dagens öppna, fria och individualistiska samhälle.
– NY I SEPTEMBER HOS ULTIMA ESPERANZA BOOKS –
 

kan man
avbryta dejten redan nu?

De möts av misstag då fel Mia öppnar ett mejl. Så börjar När Micke mötte Mia och snart utvecklas berättelsen till en ren genusthriller. De är så olika i synen på livet, på könsroller, på politik. Första dejten blir en katastrof. Men just därför väcks sedan het passion. Fast galna ex ställer till det. Och en stor stekpanna i gjutjärn ...
Viktiga roller i Lars Thulins första thriller har också hittekatten Karlsson, 87 vinylalbum med tidernas bästa rockmusik samt världens bästa regissör av den typen av filmer många har sett. Men aldrig vill berätta att de sett.

– NY I AUGUSTI HOS ULTIMA ESPERANZA BOOKS –

resa till
ett falnande
eldorado

Gå inte över bron, säger en bister portier i Cayenne. I Paramaribo är en knarksmugglare på väg att väljas till vicepresident och i Georgetown vill inte Mr Bobb köra taxin till det bokade hotellet utan föreslår ett som ligger granne med polisen.
   Guyanaländerna kallas den vilda kusten. Läsarna färdas i tid och rum och möter plantage- och slavägarna Dahlberg och Filén, fången Papillon på Djävulsön, spårar en jaguar och hjälper en sengångare hitta hem.
   Per Erik Tell har rest i ett falnande Eldorado.

Du kan enkelt provläsa böckerna som kommer ut på ULTIMA ESPERANZA BOOKS.

Gå till sidorna Romaner, Sakprosa, Resor osv och klicka på länkarna "Provläs..." Du får hem en pdf-fil med de 25-30 första sidorna i böckerna.

för alla författare