UEB-LOGGA_hög

äventyr i afrika med unga hjältar

Jen, en liten afrikansk pojke står med en meteoritsten i handen när han upptäcks av en svensk geolog på besök i Kongo. Det blir starten på en vindlande intrig som tar läsaren från Kivusjöns stränder i Afrika till Paris, Los Angeles, Lidingö och Sandhamn. Ett par svenska familjer, en mystisk afrikansk kvinnosekt, en svensk industrikoncern, jakt på på guld och sällsynta metaller, utveckling av teknik för drönare, heroinsmuggling från kaffeplantager – allt finns i Anna Holst debutroman, Meteoriter, metaller & mord, där dödshot, kidnappningar och mord ingår i en kuslig vardag. De svenska barnen Jocke och Ida blir kompisar med Jen från Kongo och dras in både som offer och hjältar i det smutsiga spelet.

– NY I JANUARI FRÅN ULTIMA ESPERANZA BOOKS –
Nu även som e-bok

korta irrbloss, mogna tankar

”Det händer, att när sommaren någon gång drar ut på tiden, så tänker man: Nu blir det aldrig vinter. Men så en dag har frosten – nästan som en överraskning – tagit sitt. De växter man så ömsint vårdat i rabatten är nu kraftlösa och slaka, till synes livlösa – fast man vet, att livet bara tar en omväg”.
För diktsamlingen Den tid då frosten tagit sitt använder E O Backlund, läkare och professor emeritus i neurokirurgi, ett sådant bildspråk. Dikterna är som kortvariga irrbloss längs den gamle kirurgens livsväg, koncentrerade uttryck för den mognande människans tankar. Parallellt ger E O Backlund ut samlingen Femininia – ett utforskande av sina ytterst spontana, då och då återkommande infall av lust till att skriva minimala texter på kvinnotema.

en dödsannons tvingar henne fly

Dags för fortsättningen på Kallstrålar, Lena Forsslunds debutroman vars första del utkom i oktober -17.
Sara hade bestämt sig för att återvända hem efter sina månader på Östermans ö. Ta sitt nya lugna jag och bli en bättre mamma till Louise och Christoffer, en bättre hustru, en bättre chef och framför allt en ärligare människa. Men något hade kommit i vägen som gjorde att det alternativet inte fanns längre. Dödsannonsen, kolsvarta bokstäver mot det gråvita tidningspappret. Sara inser vidden av att hon inte längre existerar hos sitt eget kött och blod, dem hon kallar sin familj. Det finns bara ett alternativ – att fortsätta röra sig bort.
Kallstrålar 2 Saras Bok, följer Sara på en äventyrlig odyssé genom Frankrike. Men för Sara pågår det största äventyret hennes inre. Ska hon våga stanna upp? Möta det hon flyr ifrån?
– Ute 16 december från Ultima Esperanza Books –
NU ÄVEN SOM E-BOK

verser att läsa med ett leende

Carl-Otto Beckvid, låter i sin fjärde diktsamling – Tänkstänk – Poem och tankar från en tänkarbänk – läsaren ta del av ett urval av tolv månvarvs funderingar kring naturens och livets skeden, kring aktuella händelser och mänskliga beteenden. Blick för ämnena jämte eftertanke och fantasi kryddat med litet humor och om det behövs – ironi – är liksom i de tidigare böckerna receptet för en anrättning med smak av underfundighet, som ej vill locka till skratt, men gärna till ett leende, och med fördel avnjutes i lagom avpassade portioner och vid återkommande tillfällen.
Ute 4 december från Ultima Esperanza Books

en seriemördare
gäckar salapolis

Salas kriminalkommissarie Gustav Frank är tillbaka. Tillsammans med kriminaltekniker Kristina Rosenius har han just avnjutit en bit mat och delat en flaska vin på Gruv Ettan. Förväntansfulla tar de plats framför scenen på Salafestivalen när det strax är tid för festivalens höjdpunkt – Amanda Jenssen. Precis innan artisten ska äntra scenen dränks festivalområdet av två explosioner. Lördagskvällen på Stora Torget övergår från glädje till skräck och tårar. Detta är upptakten till Hole In One, Owe Liljebergs andra bok om kommissarie Gustav Frank. Nu sätts Franks team på nya prov då de får jaga en hänsynslös, sadistisk seriemördare. Uppenbarligen en gärningsman som i vissa fall vet mer om polisen arbete än de själva...
Ute 12 november från Ultima Esperanza Books

Du kan enkelt provläsa böckerna som kommer ut på ULTIMA ESPERANZA BOOKS.

Gå till "Bokhandel" och klicka på länkarna "Provläs..." Du får hem en pdf-fil med de 25-30 första sidorna i böckerna.

Låt oss hjälpa dej hitta din läsare

för alla författare