UEB-LOGGA_hög

När det gäller att inte
hamna i pisset

Allehanda går dåligt, det gäller både de redaktionella och de ekonomiska resultaten. Den ena chefen efter den andra flyr tidningen. Något är fel. Men vad?
Ägaren beslutar sej för att kalla in en konsult. Moa Lönn, framgångsrik journalist och chefredaktör tar motvilligt på sej uppdraget. Hon kommer till en sårig och splittrad organisation där något är fel i företagskulturen, något som sitter i väggarna på en tidning där det gäller att inte hamna i pisset.
Medieskugga är Mats Lundmans femte roman från olika mediemiljöer – med den envisa redaktören Moa Lönn som huvudperson och problemlösare.
– Ny i september från Ultima Esperanza Books –

på spaning efter den tid
som aldrig kom

I Besinningspunkter ser Bo Jansson tillbaka på sin vandring genom andra hälften av 1900-talet. Hans erfarenheter av tidens demokratifrågor, arbetsmarknadspolitik,  energipolitik, och landsbygdsutveckling, återges ur både lokalt och globalt perspektiv. Hela tiden genom den enskilde medborgarens ögon, i samtal och möten med andra. Världen har inte blivit bättre, konstaterar författaren och söker en högre kvalitet i skeendena, händelserna och livet.
"… mina dagar är sannolikt representativa för ett stort antal öden i Europa och den västinfluerade världen. Alla dessa liv som inte blir dokumenterade, för vi representerar inte något känt, stort, banbrytande eller halsbrytande. Vi blir inte upplyfta på någon politisk, ekonomisk eller kulturell parnass. Men vi är som havets vattenmassor, utan dem skulle det inte bli några vågtoppar",
skriver Bo Jansson i en programförklaring till boken som har undertiteln På spaning efter den tid som aldrig kom.
– Ny i juni från Ultima Esperanza Books –

ETT göteborgsliv i backspegeln

Hvitfeldtska, FNL, Chalmers, FNL, Volvo, Masthuggets BK, Prosolvia … Martin Härnqvist har förblivit Göteborg trogen. Det har nu resulterat i en serie texter – Återblickar på mitt 1900-tal – i vilka han söker beskriva viktiga perioder i sitt liv. ”De teman jag valt har varit de som jag helst velat återvända till. Inte för att smärtpunkter saknas, men för att jag önskat vrida och vända på frågor som hur och varför, och för att jag funnit ett rent nöje i att utforska min egen minnesbank. I allmänhet har jag avstått från att ”gå till läggen” för att finna historisk dokumentation. Dessutom har mina val styrts av att det måste finnas en historia som någon läsare kan ha utbyte av. Annars blir det för tr åkigt”, skriver Martin Härnqvist i sin programförklaring.
– Ny i maj från Ultima Esperanza Books –

Du kan enkelt provläsa böckerna som kommer ut på ULTIMA ESPERANZA BOOKS.

Gå till "Bokhandel" och klicka på länkarna "Provläs..." Du får hem en pdf-fil med de 25-30 första sidorna i böckerna.

Låt oss hjälpa dej hitta din läsare

för alla författare