UEB-LOGGA_hög

En flickas äventyr från floden till havet

Titina bor på landet i Kongkadalen i Chile, omgiven av höga berg. Hon älskar att rida på slätten, klättra i träd och leka med sina skolkamrater på byns vackra torg. Och så gillar hon att, då och då, ge sig i väg på hemliga äventyr.
En dag följer hon med sin pappa till flodens mynning för att fiska. När hon står där, framför det öppna havet, drabbas hon av en obeskrivlig glädje. Från och med den dagen är Titina som besatt av att lära sig simma, så som fiskarna gör.
Ännu vet hon inte, att snart kommer hennes liv att förändras på ett sätt som ingen hade kunna förutse ...  En bok att älska för 6- till 9-åringar
    Marilyn Oyarzún Yarza
är född och uppvuxen i Chile, och bosatt i Sverige sedan 1983, översättare i flera språk, kultur- och filmvetare samt bildpsykoterapeut. Under sitt yrkesliv arbetade hon som kulturpedagog och frilansjournalist för Sveriges Radio. Nu verksam som konstnär inom måleri och fotografi. De många vackra fantasifulla bilderna i Titina och havet kommer att visas i egen utställning i samband med bokreleasen.

Köp Titina och havet – från Bokus
Köp Titina och havet – från Adlibris
Provläs Titina och havet

 

när katastrofen lurar i matteboken

HJÄLP! tänker Maud, kallad Måddan, och stirrar förskräckt ner i matteboken.
Vad i hela världen är det hon har skrivit?
Och är det verkligen hon som har skrivit det?
Inte går det att sudda bort heller, för hon har tryckt alldeles för hårt med pennan!
Hur ska hon kunna förklara det här för Fröken imorgon??? Hon känner sig olyckligast i hela världen. Och ensammast. Inte blir det bättre heller av att mångubben flinar åt henne genom takfönstret. Det kommer att bli en hemsk natt. Och antagligen ännu värre imorgon…
Frökens lilla gullegris är en barnbok av Gunilla Abrahamsson.

Köp Frökens lilla gullegris – från Bokus
Köp Frökens lilla gullegris – från Adlibris
Provläs Frökens lilla gullegris