författarna:
gunilla abrahamsson
marcus appelberg
gunhild arby
E O Backlund
finn bergstrand
Under signaturen Måns Ripa har han som pensionär gett ut ett tiotal böcker, oftast i gränsområdet mellan deckare och skälmromaner. De flesta utspelar sig i Södra Möre vid Kalmarsundskusten. Under eget namn har han 2018 publicerat släktromanen Vid vägs ände och 2020 och 2021 novellsamlingarna Buss 121 från Kalmar och Bryggan. Samma är utkom hans självbiografi Eftertankar. 2023 kom så den dystopiska thrillern Innan spåren försvinner.
Carl-otto beckvid
som skrivit sex samlingar av dagsverser – Ögonblink, Återblink, Utblink, Tänkstänk, Tankstreck och nu senast Nottankar – är juris kandidat vid Lunds universitet, Master of Comparative Law vid Columbia University i New York och f.d. reservofficer i Flygvapnet. Han har Äppelviken, Bromma, som sin och familjens bas sedan 1963. Bankman under drygt tre och ett halvt decennium i såväl Sverige som utomlands.
I april 2022 utkom första delen av hans memoarsvit I kvällslampans sken, del 2 utkom i augusti och den avslutande del 3 i november 2022.
Lars Billgren
som skrivit Caddy - kompisen är ledar-hundsförare och tillhör generationen med Björn Borg, Ingemar Sten- mark, Linda Haglund, Ulrika Knape med flera. Han hann också se dem sopa banorna med världseliten innan diabetes orsakade den blindhet han vaknar med varje dag sedan 1981. Han stora intressen av idag är hundar och skrivklåda. Dessutom har han som utbildare inom IT-området haft glädjen att bidra till andra funktionshindrade personers utveckling som självständiga individer.
jesper boudin
författare till Att finna stigen är född i Bromma 1970, uppväxt i Eskilstuna och Mälarbaden. Han har bott i England och Australien för studier och arbete; sedan 2001 bosatt i Stockholm. Han är utbildad ekonom och statsvetare med en master i internationella relationer. Idag verksam som vd och managementkonsult.
anna brodow inzaina
Konstnärliga projekt & experiment. Beviljade projektbidrag ur Sveriges bildkonstnärsfond 1976-2007 är hennes doktorsavhandling framlagd vid Uppsala universitet i oktober 2014.
lena Böving
C-J Charpentier
björn edsta & Nils eric näslund
som har skrivit Störst, bäst, billigast om handelsfenomenet Gekås i Ullared och Sista striden för Coop har båda lång bakgrund inom svensk handel. Björn Edsta är fil kand och utbildad vid Journalisthögskolan i Göteborg, har varit verksam som journalist, senare sakkunnig i Budgetdepartementet och haft ansvar för information och medlemskontakt inom Svensk Handel. Nils Eric Näslund, civilekonom, verksam i dagligvarubranschen sedan 60-talet. 1980-91 var han vd för Livsmedelshandlarna och 1991-2000 vd för Dagligvaruleverantörers Förbund, DLF. Han avled 2020.
kristina engström
stefano foconi
per fole
Vad vet vi egentligen om författaren till Operation Zodiak, Per Fole? Såvitt känt är han en skygg person som alltid undvikit offentlig-heten. Han bor troligen nära en stor skog, mitt på en ö. Han lever till- bakadraget. Inget närmare är känt om hans privatliv. Sin bildning har han till stor del skaffat sig på egen hand och enligt en granne, som vill vara anonym, äger han ett icke föraktligt bibliotek. Det är oklart hur han kom in på författarbanan och vilka hans avsikter är.
per hellman
som skrivit om Inger i En mamma som nästan glömts bort, är Ingers son. Per är läkare som alltid gillat att skriva men inte tidigare gett ut annat än vetenskapliga artiklar. Han är amatörgitarrist och har påbörjat en karriär som låtskrivare. Den aktuella boken handlar om Pers mamma och är en rak och ärlig framställning om hennes liv, men också ett försök att ge henne en del upprättelse från de mörka krafter som tog tag i henne. .
karin Henriksson
Karin Henriksson, journalist och författare, bosatt i Washington i över tre årtionden. Hon har skrivit flera böcker om amerikansk politik, till exempel biografier över Ronald Reagan och Donald Trump, genomgångar av rasfrågan och vänstern i USA samt två omfattande verk om samtliga presidenter och deras First ladies. Hon var Svenska Dagbladets USA-korrespondent och har medverkat i många svenska medier.
anna holst
uno hylén
eva hällnert blom
ingemar härdelin
har lång bakgrund som kulturutövare. I 28 år var han lärare på mellanstadiet, de sista yrkesverksamma åren var han musiksekreterare vid Upplands Musikstiftelse och Musikskolan i Uppsala. Hans engagemang i musik, konst och litteratur har framför allt skett genom flitigt cellospel, kontinuerligt målande samt skrivande. 2012 fick han en första diktsamling utgiven. Romanen I den tysta natten stod tiden stilla, 2017, är hans första utgivna prosaverk. 2018 kom diktsamlingen Jag vet ... och ändå. 2021 publicerade han samligen Hundra brev i kärlek – en unik brevväxling mellan hans båda föräldrar som unga för 100 år sedan.
martin härnqvist
kerstin jacobsson
bo jansson
Owe (lo) Liljeberg
Författaren har tidigare skrivit en skröna om Sala Silvergruva, Tillmakare Mårten. Han är utbildad ingenjör inom byggsektorn men har även arbetat som folkbildare inom ABF.
Leif Lorentzon
TRYGGVe lundgren
är pensionerad gymnasielärare i Visby, där han undervisat i svenska och historia. Hans största intresse är litteratur som han nu kan ägna sig helhjärtat åt genom fri läsning och eget skrivande. Det har hittills resulterat i ett par korta romaner – Operation Zodiak och I Garibaldis tjänst, en liten bok om litteratur, Påminnelser, en roman som rannsakar gamla gudamyter – Lokes sanning – och nu senast släktberättelsen Hortense och Pehr
mats lundman
skriver romaner som skildrar redaktionella miljöer från skilda medievärldar, journalisterna som rör sig i dem, vanliga och ovanliga händelser som chefredaktören – Moa Lönn – får ta sig an, och som hon inte alltid löser på det mest konventionella sättet. D som i deadline utkom 2014 och följdes av S som i scoop 2015, Död vinkel 2016, F som i flash 2017, Medieskugga 2018, Nyhetsjägarna 2019, Tidningsdöd 2020, Yrke: reporter 2021, Blåljusnytt 2022. och den avslutande Grävarna 2023. Mats Lundman är journalist och har varit redaktionsledare och arbetat på nio tidningar, både dags- och veckopress i landsortsstäder och i Stockholm.
lennart luthander
stefan Mårtensson
är aktiv som finansiell rådgivare, investment banker och är specialiserad på att lösa komplexa situationer. Han har även en verksamhet som terapeut med fokus på ledare och personer med uppgifter som kräver hög prestationsnivå. Romanen Inte i ett herbarium är hans skönlitterära debutbok och han har också gett performacestycket 22 skyltdockors inre liv – eller möttes de?
Stefan Mårtensson är även grundare och utgivare av martenssonsmeningar.se
jan olov nilsson
Jan-Olov Nilsson har arbetat som journalist i olika befattningar på tidningar, radio och TV. De senaste 20 åren som nyhetsreporter knuten till Sveriges Television i Göteborg. Han är född i Gräsmarks socken i Värmland 1951 och bor på Orust i Bohuslän.
matz nilsson
som skrivit Sonny Liston kunde inte heller dansa (2015) och Isprinsessan och Rip Kirby (2016) om sig själv:
"Stavar med Z … snart sextioåtta … född femtio … formidabel mörtmetare … fotbollsfubbick … fantommålvakt … föga framgångsrik … fartblind författare … Slim slår sista straffen stolpe in."
2018 kom Matz Nilsson med en 200 årig släktkrönika från ålakusten – Mellan Jävlahavet och sandnejlikorna.
erik nordström
björn odengren
Tommy ohlsson
författaren till romanen Minnenas dofter och fotoboken Dagar vid havet både skriver och fotograferar. Han skriver för att röra, beröra och inspirera och gärna med värme och humor och söker ständigt efter magiskt vackra naturbilder.
Tommy har även lång erfarenhet av ambulanssjukvård och intensivvård.
sune olofson
som skrivit memoarboken Gudsfruktan & djävulskap är född i Vilhelmina 1945 och som pastorsbarn uppvuxen i Överhörnäs, Åsele, Härnösand och Mullsjö. Han har arbetat som journalist på Dagen, Evangelii Härold,
Expressen, Svenska Journalen och Svenska Dagbladet där han under åren 1981–2009 varit såväl nyhetsreporter som försvarsreporter och debattredaktör.
Royne OLSON
Marilyn Oyarzún yarza
är född och uppvuxen i Chile, och bosatt i Sverige sedan 1983, översättare i flera språk, kultur- och filmvetare samt bildpsykoterapeut. Under sitt yrkesliv arbetade hon som kulturpedagog och frilansjournalist för Sveriges Radio. Nu verksam som konstnär inom måleri och fotografi och biílderna till hennes barnbok Titina och havet har bockså blivit en egen utställning.
peter palmkvist
björn persson
från Matfors arbetar som skiftgående processoperatör inom pappersindustrin. Han har också varit reporter på tidningen Dagbladet i Sundsvall. För många är han mest känd som ägare till travhästen Parkin. Han har även haft framgångar som fotbollstränare och är upphovsman till den lokala fotbollssajten ”Medelpadsfemman”.
Björn Persson har skrivit fyra kriminalromaner i en "Norrland-noir-serie" – Tiden läker alla sår (2018) Synden straffar sig själv (2016) och Hålla tand för tunga (2015) är uppföljare till succedebuten med Som man sår för man skörda (2014).
2022 kom Björn Persson tillbaka med den första västernromanen i pocket på svenska på över 20 år – Döda män talar inte.
john e. persson
växte upp på Brantevik – en by starkt präglad av sin sjöfartshistoria och i en släkt av sjöfolk. Följdriktigt gick han till sjöss. Han seglade radiotelegrafist i fyra år, men gick sedan i land och läste till maskiningenjör. Även på land kom han att huvudsakligen ha arbeten med sjöanknytning. Detta har resulterat i sex egna böcker och medverkan i ytterligare sex. Samt en stor mängd artiklar i olika tidskrifter. I Styckegods återges några av alla dessa artiklar – såväl rena fakta, som dråpliga händelser och skrönor.
Alf peterson
har varit lantbruksförvaltare, har examen från lantmannaskola, mäklarexamen och är självlärd Stenmursmästare och Dikesgrävare. Alf Peterson är författare till Jesus har återvänt och slagit sig ned i Småland.
”Jag är 75. Från nu och med ytterligare 25 kvar, har livet verkligen börjat leka. Utbildningen klar, fullt frisk och färdig att ta itu med BÅDE det Ena och det Andra!”
caroline pettersson
som skrivit dikt- samlingen Till toner av Downs Syndrom, är född och uppvuxen på en gård på sydöstra Gotland bland djur och betor som skulle gallras! Hon lärde sig mjölka och klippa får men en riktig traktorförare blev hon aldrig till pappans besvikelse. I stället har hon arbetat inom vård och omsorg, är gift och har två söner och en dotter. När hennes yngste som föddes med downs syndrom började hon att skriva med sina tankar.
bengt plomgren
har varit radioreporter, informatör inom Tele- verket och chefredaktör på Ericsson. Halva yrkeslivet i egen firma som skribent och produktionsledare för interntidningar. Han är en historieberättare med en god portion humor. Min vitbok (2013) och Min andra vitbok (2014) förljd av Min tredje vitbok (2021) är en brokig samling berättelser ur ett rikt liv.
Foto: Gösta Rising
rosey rinde
föddes och växte upp i Haga, Göteborg, under tidigt 40-tal. Hon var varit hemmafru, kommunal dagmamma, omskolade sig till läkarsekreterare och jobbade fram till pensionen på olika vårdcentraler. Hon bor idag i Bollebygd, är engagerad i föreningslivet, bland annat som sekreterare i pensionärsföreningen SPF. 2023 gav hon ut En Hagaunge berättar med egna minnen och lokalhistoria från Göteborg.
måns ripa
peter rosengren
margaretha schön
och mats lundman
och mats lundman
maria sedemark
hans-erik sennmark
PER ERIK TELL
bor i Ystad, är född 1956 och kanske mest känd som radioröst i Skåne, även om han bott både i Ockelbo och Buenos Aires. I dag jobbar han som frilansjournalist. Han har skrivit flera reseskildringar som Läsa, resa, dö, Till fots genom Europa, Den falske ingenjören, Guyana, rapport från ett falnande Eldorado och nu senast Djävulens kök, reportage och reflektioner (2022).
Hans Plötsligt small skottet är en serie populärhistoriska reportage om kända skånska kriminalfall. Tillsammans med Börje Berglund har han skrivit Whisky Blues, en roman i två delar och en bok för alla som älskar Skottland.
LArs thulin
som har skrivit memoarboken Född på femtiotalet (2020) är journalist och författare från Stockholm. 2021 debuterar han som skönlitterär författare med genusthrillern När Micke mötte Mia – och Andrew Blake. 2022 kom dokumentärromanen Valentinos, om dem som inte kunde jobba hemifrån under pandemin 2020. 2023 kom boken som bygger på hans mormors långa liv – Aggie, stinsens jänta. I mars 2024 utkom Lars Thulin ned ännu en roman av thrillerkaraktör: Slaget – om ett fall av våld i nära relation och dess följder
Foto: Göran Zebühr
don titelman
bertil torekull
som skrivit Uppbrottslingar är publicist och pionjär inom svensk affärsjournalistik. Han har skrivit en mängd böcker – fackböcker som den internationella storsäljaren om Ingvar Kamprad och hans Ikea, översatt till 16 språk. Men har har också publicerat skönlitterära verk, bland annat de kritikerhyllade porträtten av föräldrarna, Rabarbertronen och Det emaljerade hjärtat.
marie-louise WinBLADH
som skrivit Mobbning i statens tjänst var anställd som antikvarie, 1:e intendent och inten- dent på Medelhavs- museet i Stockholm under åren 1971-2007. Fram till år 2001 var hon ansvarig för Cypernsamlingarna på museet. Hon har producerat utställningar, organiserat arbetet i föremålsmagasin, arbetat med föremålsvård, skrivit böcker, hållit föredrag och visningar och mycket annat. 2020 publicerar hos sina minnen i boken Arkeologens eskapader. 2021 gav hon ut den autofiktiva romanen Mannen från Kreta.