UEB-LOGGA_hög

författarna:

gunilla abrahamsson

Att bli kvarglömd i en likbil är något som även Gunilla Abrahamsson har råkat ut för. Alla övriga likheter med huvudpersonen i Det här är också livet är rena tillfälligheter. Gunilla är född i Norrköping 1945 och, som det hette på den tiden, ”gick till teatern”. Gunilla gick så småningom vidare och ägnar sig numera dessutom åt skrivande av dramatik samt regi. 2020 gav hon ut barnboken Frökens lilla gullegris, och 2023 kom Taxi till Auschwitz och nio andra noveller.

marcus appelberg

Inspirerad av uppväxten i Skaraborg och gymnasietiden i Visby började Marcus Appelberg skriva en fantastikroman med lika delar av nordisk medeltid och klassisk fantasy. Vinterkrig är hans debut.

gunhild arby

som skrivit Moln över Silverkusten är journalist och litteraturvetare med lång bakgrund i dags- och fackmedier. Hon är specialiserad på miljöfrågor och barn- litteratur och uppväxt trettio meter från en bohuslänsk fjord.
Foto: Magnus Aronson

E O Backlund

född 1931, läkare och professor emeritus i neurokirurgi. Han debuterade 2002 som lyriker (’En tid, då fruktskal öppnar sig’, Cordia), och återkommer 2017 med två nya diktsamlingar, Den tid då frosten tagit sitt och Femininia och 2019 med Som vänd mot väster horisont. En femte samling, Så se igen på allt du sett, utgavs i oktober 2021. Han har haft huvuddelen av sin yrkesverksamma tid vid Karolinska sjukhuset/Institutet och är internationellt känd bl.a. som pionjär för celltransplantationsförsök till hjärnan vid Parkinsons sjukdom. Han har ett brett kulturintresse, särskilt för musik och för bildkonsterna, men också för etik och samhällsfrågor. Erik-Olof Backlund avled kort efter att Så se igen på allt du sett kommit ut. Han blev 90 år.

finn bergstrand

är smålänning, född i Söderåkra och statsvetare från Lund. I sitt yrkesliv var han ambassadör i UD och i fyra år internationell sekreterare i riksdagen.
Under signaturen Måns Ripa har han som pensionär gett ut ett tiotal böcker, oftast i gränsområdet mellan deckare och skälmromaner. De flesta utspelar sig i Södra Möre vid Kalmarsundskusten. Under eget namn har han 2018 publicerat släktromanen Vid vägs ände och 2020 och 2021 novellsamlingarna Buss 121 från Kalmar och Bryggan. Samma är utkom hans självbiografi Eftertankar. 2023 kom så den dystopiska thrillern Innan spåren försvinner.

Carl-otto beckvid

som skrivit sex samlingar av dagsverser – Ögonblink,  Återblink, Utblink, Tänkstänk, Tankstreck och nu senast  Nottankar är juris kandidat vid Lunds universitet, Master of Comparative Law vid Columbia University i New York och f.d. reservofficer i Flygvapnet. Han har Äppelviken, Bromma, som sin och familjens bas sedan 1963. Bankman under drygt tre och ett halvt decennium i såväl Sverige som utomlands.
I april 2022 utkom första delen av hans memoarsvit         I kvällslampans sken, del 2 utkom i augusti och den avslutande del 3 i november 2022.

Lars Billgren

som skrivit Caddy - kompisen är ledar-hundsförare och tillhör generationen med Björn Borg, Ingemar Sten- mark, Linda Haglund, Ulrika Knape med flera. Han hann också se dem sopa banorna med världseliten innan diabetes orsakade den blindhet han vaknar med varje dag sedan 1981. Han stora intressen av idag är hundar och skrivklåda. Dessutom har han som utbildare inom IT-området haft glädjen att bidra till andra funktionshindrade personers utveckling som självständiga individer.

jesper boudin

författare till Att finna stigen är född i Bromma 1970, uppväxt i Eskilstuna och Mälarbaden. Han har bott i England och Australien för studier och arbete; sedan 2001 bosatt i Stockholm. Han är utbildad ekonom och statsvetare med en master i internationella relationer. Idag verksam som vd och managementkonsult.

anna brodow inzaina

är konstvetare vid Uppsala universitet och kritiker. Hon har varit verksam på konstfältet som skribent och redaktör för tidskriften Artes. Sedan 1999 har hon regelbundet skrivit konstkritik i Svenska Dagbladet.
   Konstnärliga projekt & experiment. Beviljade projektbidrag ur Sveriges bildkonstnärsfond 1976-2007 är hennes doktorsavhandling framlagd vid Uppsala universitet i oktober 2014.

lena Böving

är f.d. musiklärare men alltjämt verksam som amatörgitarrist, körsångare, visdiktare och arrangör. De sexton kärleksberättelserna i boken Kärlek åldras inte är mer eller mindre sanna och skrivna efter hennes makes bortgång år 2011. Sin kärlek till visans värld presenterar hon i musikbiografin Öppna ditt fönster! 2019 publicerar hon Släkten följa släktens gång – en djupdykning i tre släkthistorier med minnen från Visby, Värmland och Stockholms gamla Klarakvarter.

C-J Charpentier

som skrivit Mannen som häcklade Hitler (2020) är född 1948. Han är doktor i antropologi, har arbetat åravis i Afghanistan och Tyskland, och skrivit omkring fyrtio böcker. Hans tre stora intressen är Berlin, kultur och – motorcyklar.

björn edsta & Nils eric näslund

som har skrivit Störst, bäst, billigast om handelsfenomenet Gekås i Ullared och Sista striden för Coop har båda lång bakgrund inom svensk handel. Björn Edsta är fil kand och utbildad vid Journalisthögskolan i Göteborg, har varit verksam som journalist, senare sakkunnig i Budgetdepartementet och haft ansvar för information och medlemskontakt inom Svensk Handel. Nils Eric Näslund, civilekonom, verksam i dagligvarubranschen sedan 60-talet. 1980-91 var han vd för Livsmedelshandlarna och 1991-2000 vd för Dagligvaruleverantörers Förbund, DLF. Han avled 2020.

kristina engström

som skrivit om sin pappa i biogarfin Till livet är född och uppvuxen i Polen och emigrerade till Sverige 1969. Hon är till yrket jurist och har bland annat arbetat med inköps- och avtalsfrågor inom den svenska sjukvården. Kristina Engström bor med sin familj i Solna sedan mitten av 70-talet.

stefano foconi

som skrivit de tre kortromanerna i Tre dystopier, har tidigare publicerat 15 böcker (se vidare www.foconi.se): romaner, poesi och essäer i allehanda ämnen, så vitt skilda som om Iran, kok- och kärlekskonsten, mordet på sin bror eller faderns italienska uppväxt.

per fole

Vad vet vi egentligen om författaren till Operation Zodiak, Per Fole? Såvitt känt är han en skygg person som alltid undvikit offentlig-heten. Han bor troligen nära en stor skog, mitt på en ö. Han lever till- bakadraget. Inget närmare är känt om hans privatliv. Sin bildning har han till stor del skaffat sig på egen hand och enligt en granne, som vill vara anonym, äger han ett icke föraktligt bibliotek. Det är oklart hur han kom in på författarbanan och vilka hans avsikter är.

per hellman

som skrivit om Inger i En mamma som nästan glömts bort, är Ingers son. Per är läkare som alltid gillat att skriva men inte tidigare gett ut annat än vetenskapliga artiklar. Han är amatörgitarrist och har påbörjat en karriär som låtskrivare. Den aktuella boken handlar om Pers mamma och är en rak och ärlig framställning om hennes liv, men också ett försök att ge henne en del upprättelse från de mörka krafter som tog tag i henne. .

karin Henriksson

Karin Henriksson, journalist och författare, bosatt i Washington i över tre årtionden. Hon har skrivit flera böcker om amerikansk politik, till exempel biografier över Ronald Reagan och Donald Trump, genomgångar av rasfrågan och vänstern i USA samt två omfattande verk om samtliga presidenter och deras First ladies. Hon var Svenska Dagbladets USA-korrespondent och har medverkat i många svenska medier.

anna holst

är bosatt på Ingarö i Stockholms skärgård omgiven av en stor släkt. Hon har akademisk bakgrund inom arkitektur och lantmäteri. Älskar att resa och skriva, särskilt om bevarande av kultur- och naturarvet gärna med hjälp av modern datateknik. Meteoriter, metaller & mord (2018) var hennes skönlitterära debut och uppföljaren Blå diamanter kom ett år senare.

uno hylén

som skrivit seglarbiografin Seglaren Havet Kärleken är uppvuxen i Skanör och har sedan barndomen tyckt mer om vatten och hav än studier. Han har en bakgrund i handelsflottan och från skeppsvarv.

eva hällnert blom

som skrivit Den strandade båten är leg. psykoterapeut och diplomerad bildpsykoterapeut från Uppsala.
2023 gav hon ut den självboiografiska Mamma och jag – brev till mamma.

ingemar härdelin

har lång bakgrund som kulturutövare. I 28 år var han lärare på mellanstadiet, de sista yrkesverksamma åren var han musiksekreterare vid Upplands Musikstiftelse och Musikskolan i Uppsala. Hans engagemang i musik, konst och litteratur har framför allt skett genom flitigt cellospel, kontinuerligt målande samt skrivande. 2012 fick han en första diktsamling utgiven. Romanen I den tysta natten stod tiden stilla, 2017, är hans första utgivna prosaverk. 2018 kom diktsamlingen Jag vet ... och ändå. 2021 publicerade han samligen Hundra brev i kärlek – en unik brevväxling mellan hans båda föräldrar som unga för 100 år sedan.

martin härnqvist

som skrivit Dubbel Risk (2019), Risktagarna (2020) och Inte utan risk, tre deckare i försäkringsmiljö, är fd IT-konsult i Göteborg. Han har tidigare gett ut boken Återblickar på mitt 1900-tal.

kerstin jacobsson

är född 1952 i Fjälkinge i Skåne. Hon har gått på Biskops Arnös författarskola och är sedan många år bosatt i Göteborg. Berättelser om M och den svenska hemmafrun 2022 är hennes debutbok.  

bo jansson

som skrivit Besinningspunkter – på spaning efter den tid som aldrig kom”, är uppväxt i Dalarna och levt i Småland, har varit yrkesverksam inom arbetsförmedling och ägnat fritid åt gräsrotspolitik, fågelskådning och samhällsarbete. Idag är han bosatt på Öland.

Owe (lo) Liljeberg

bor i Sala och Sala är också scenen i hans kriminalromaner Blåeld, änglavingar och blodnäva (2016) Hole In One (2017) följdes upp med Den Svarta Cirkeln (2019), Graven (2021) och Döden på Silvervallen (2023). Handlingarna kretsar kring kriminalkommissarie Gustav Frank, centralfigur i   romanserien.
Författaren har tidigare skrivit en skröna om Sala Silvergruva, Tillmakare Mårten. Han är utbildad ingenjör inom byggsektorn men har även arbetat som folkbildare inom ABF.

Leif Lorentzon

som skriver om när han för drygt 50 år sedan ensam liftade genom Afrika under ett år, är pensionerad gymnasielektor i Stockholm. Resan kom att innebära början på ett livslångt engagemang i Afrika, framförallt i dess litteratur. Leif disputerade 1999 på en avhandling om en författare från Ghana och kom sedan att delta i flera forskningsprojekt kring Afrikas litteratur, var med och skrev en världens litteraturhistoria och har publicerat sig i flera svenska och internationella forskartidskrifter. Hans minnen från resan, Afrika – och jag var 19 – kom ut 2022

TRYGGVe lundgren

är pensionerad gymnasielärare i Visby, där han undervisat i svenska och historia. Hans största intresse är litteratur som han nu kan ägna sig helhjärtat åt genom fri läsning och eget skrivande. Det har hittills resulterat i ett par korta romaner – Operation Zodiak och I Garibaldis tjänst, en liten bok om litteratur, Påminnelser, en roman som rannsakar gamla gudamyter – Lokes sanning – och nu senast släktberättelsen Hortense och Pehr

mats lundman

skriver romaner som skildrar redaktionella miljöer från skilda medievärldar, journalisterna som rör sig i dem, vanliga och ovanliga händelser som chefredaktören – Moa Lönn – får ta sig an, och som hon inte alltid löser på det mest konventionella sättet. D som i deadline utkom 2014 och följdes av S som i scoop 2015, Död vinkel 2016, F som i flash 2017, Medieskugga 2018, Nyhetsjägarna 2019, Tidningsdöd 2020, Yrke: reporter 2021, Blåljusnytt 2022. och den avslutande Grävarna 2023. Mats Lundman är journalist och har varit redaktionsledare och arbetat på nio tidningar, både dags- och veckopress i landsortsstäder och i Stockholm.

lennart luthander

Lennart Luthander (1912-1989) som är författaren till Ina Lange – Gränslös kärlek i Strindbergs tid arbetade i 30 år på Handelstidningen i Göteborg, en tid som redaktionschef. Åren 1969-70 publicerade Handelstidningen Lennarts följetong om Strindberg i Danmark. Där dök finlandssvenska författaren och kulturpersonligheten Ina Forstén-Lange upp. Hon förekommer i Strindbergs diktverk men en levnadsteckning av den begåvade pianisten och sångerskan fanns inte. Lennart Luthander tog sig an uppgiften.

stefan Mårtensson

är aktiv som finansiell rådgivare, investment banker och är specialiserad på att lösa komplexa situationer. Han har även en verksamhet som terapeut med fokus på ledare och personer med uppgifter som kräver hög prestationsnivå. Romanen Inte i ett herbarium är hans skönlitterära debutbok och han har också gett performacestycket 22 skyltdockors inre liv – eller möttes de?
   Stefan Mårtensson är även grundare och utgivare av martenssonsmeningar.se

jan olov nilsson

som skrivit två dramatiserade släktkrönikor – Masurholk och fallråg och Olaf – samt de historiska romanerna Scholmästaren och Första Amerikafebern – för vilken han tilldelades 2020 års litterära stipendium av Region Värmland. 2021 gav han ut den dokumenärhistoriska romanen Bortvandarna, om utvandringen från Värmland mot norr under miten av 1800-talet. 2022 kom Rik som Evert, ett flyktingöde från 1600-talet som leder oss till Värmland och det framväxande bergsbruket och 2023 Maja Lena, en berättelse från 1800-talets Bohuslän och Dalsland.
Jan-Olov Nilsson har arbetat som journalist i olika befattningar på tidningar, radio och TV. De senaste 20 åren som nyhetsreporter knuten till Sveriges Television i Göteborg. Han är född i Gräsmarks socken i Värmland 1951 och bor på Orust i Bohuslän.

matz nilsson

som skrivit Sonny Liston kunde inte heller dansa (2015) och Isprinsessan och Rip Kirby (2016) om sig själv:
"Stavar med Z … snart sextioåtta … född  femtio … formidabel   mörtmetare … fotbollsfubbick … fantommålvakt … föga framgångsrik … fartblind  författare … Slim slår sista straffen stolpe in."
2018 kom Matz Nilsson med en 200 årig släktkrönika från ålakusten – Mellan Jävlahavet och sandnejlikorna.

erik nordström

var 35 år när han blev sjuk i svår cancer. Han var ingenjör och hade lärarexamen och arbetade som matema-tiklärare – och som instruktör i spinning. Han var multisportare och friluftsmänniska.
Erik dog 2011. Hans blogg har nu kommkit ut som bok – Naturen bara är – och är utgiven av hans familj.

björn odengren

har vigt sitt liv åt idrotten, först bandy och sedan tennis. Med mästartitlar från junior- och elitspel, en karriär inom amerikansk collegetennis och en sejour som tennistränare i Australien. Mitt i livet återvände han till hemstaden Nässjö och blev en omtyckt idrottslärare för generationer av ungdomar. Tills han en dag 2011 kom att hamna i fokus för något helt annat. Och den lilla staden delades i en sida för och en emot. Om detta och om sitt liv har han skrivit boken Grus, gräs och kärleken till en liten stad.

Tommy ohlsson

författaren till romanen Minnenas dofter och fotoboken Dagar vid havet både skriver och fotograferar. Han skriver för att röra, beröra och inspirera och gärna med värme och humor och söker ständigt efter magiskt vackra naturbilder.
   Tommy har även lång erfarenhet av ambulanssjukvård och intensivvård.

sune olofson

som skrivit memoarboken Gudsfruktan & djävulskap är född i Vilhelmina 1945 och som pastorsbarn uppvuxen i Överhörnäs, Åsele, Härnösand och Mullsjö. Han har arbetat som journalist på Dagen, Evangelii Härold,
Expressen, Svenska Journalen och Svenska Dagbladet där han under åren 1981–2009 varit såväl nyhetsreporter som försvarsreporter och debattredaktör.

Royne OLSON

Arne Krusing och Christer Eriksson har utgjort stommen i Uppsalabaserade Roynes orkester som 2015 firar sitt 50-årsjubileum. Boken Livat med Roynes kom ut lagom till firandet.
2022 gav Royne Olson på egen hand ut boken om Finntorp, familjens torp ohc dess historia i en anrik värmländsk bygd.

Marilyn Oyarzún yarza

är född och uppvuxen i Chile, och bosatt i Sverige sedan 1983, översättare i flera språk, kultur- och filmvetare samt bildpsykoterapeut. Under sitt yrkesliv arbetade hon som kulturpedagog och frilansjournalist för Sveriges Radio. Nu verksam som konstnär inom måleri och fotografi och biílderna till hennes barnbok Titina och havet har bockså blivit en egen utställning.

peter palmkvist

född 1948, har en bakgrund som nyhetsjournalist. Han har tidigare publicerat noveller i tidskrifter och antologier. Leka sommar är hans skönlitterära bokdebut..

björn persson

från Matfors arbetar som skiftgående processoperatör inom pappersindustrin. Han har också varit reporter på tidningen Dagbladet i Sundsvall. För många är han mest känd som ägare till travhästen Parkin. Han har även haft framgångar som fotbollstränare och är upphovsman till den lokala fotbollssajten ”Medelpadsfemman”.  
Björn Persson har skrivit fyra kriminalromaner i en "Norrland-noir-serie" – Tiden läker alla sår (2018) Synden straffar sig själv (2016) och Hålla tand för tunga (2015) är uppföljare till succedebuten med Som man sår för man skörda (2014).
2022 kom Björn Persson tillbaka med den första västernromanen i pocket på svenska på över 20 år – Döda män talar inte.

john e. persson

växte upp på Brantevik – en by starkt präglad av sin sjöfartshistoria och i en släkt av sjöfolk. Följdriktigt gick han till sjöss. Han seglade radiotelegrafist i fyra år, men gick sedan i land och läste till maskiningenjör. Även på land kom han att huvudsakligen ha arbeten med sjöanknytning. Detta har  resulterat i sex egna böcker och medverkan i ytterligare sex. Samt en stor mängd artiklar i olika tidskrifter. I Styckegods återges några av alla dessa artiklar – såväl rena fakta, som dråpliga händelser och skrönor.

Alf peterson

har varit lantbruksförvaltare, har examen från lantmannaskola, mäklarexamen och är självlärd Stenmursmästare och Dikesgrävare. Alf Peterson är författare till  Jesus har återvänt och slagit sig ned i Småland.
”Jag är 75. Från nu och med ytterligare 25 kvar, har livet verkligen börjat leka. Utbildningen klar, fullt frisk och färdig att ta itu med BÅDE det Ena och det Andra!”

caroline pettersson

som skrivit dikt- samlingen Till toner av Downs Syndrom, är född och uppvuxen på en gård på sydöstra Gotland bland djur och betor som skulle gallras! Hon lärde sig mjölka och klippa får men en riktig traktorförare blev hon aldrig till pappans besvikelse. I stället har hon arbetat inom vård och omsorg, är gift och har två söner och en dotter. När hennes yngste som föddes med downs syndrom började hon att skriva med sina tankar.

bengt plomgren

har varit radioreporter, informatör inom Tele- verket och chefredaktör på Ericsson. Halva yrkeslivet i egen firma som skribent och produktionsledare för interntidningar. Han är en historieberättare med en god portion humor. Min vitbok (2013) och Min andra vitbok (2014) förljd av Min tredje vitbok (2021) är en brokig samling berättelser ur ett rikt liv.


Foto: Gösta Rising

rosey rinde

föddes och växte upp i Haga, Göteborg, under tidigt 40-tal. Hon var varit hemmafru, kommunal dagmamma, omskolade sig till läkarsekreterare och jobbade fram till pensionen på olika vårdcentraler. Hon bor idag i Bollebygd, är engagerad i föreningslivet, bland annat som sekreterare i pensionärsföreningen SPF. 2023 gav hon ut En Hagaunge berättar med egna minnen och lokalhistoria från Göteborg.

måns ripa

är signatur för Finn Bergstrand, statsvetare från Lund, tidigare ambassadör i UD och internationell sekreterare i riksdagen. Som pensionär har han gett ut flera böcker, oftast på gränsen mellan deckare och skälmroman. De flesta utspelar sig i Kalmartrakten – Bedrägligt sken (2016), Hugget i sten (2017), Skrämskott (2018) och den politiska framtidsthrillern Sånt händer inte i Torsås. I januari 2024 kom sedan kriminalromanen Mörk höst i Torsås. (2019)

peter rosengren

har sedan lång tid tillbaka intresserat sig de spår som det en gång så omfattande portugisiska kolonialväldet lämnat efter sig i olika delar av världen. Han har rest till de fjärran platserna och sammanställt sina intryck i boken Reportage från periferin (2020). Han har en fil.mag  i historia från Göteborgs universitet och har gått Lunds universitets internationella magisterprogram i Asienstudier. Han har sedan tidigare gett ut boken Spåren av det förflutna – Militärstaden Kristianstad genom seklerna.

margaretha schön
och mats lundman

som skrivit 7xBuenos Aires och Historier från Patagonien är journalister, från bl a Svenska Dagbladet. De har regelbundet besökt Argentina sedan slutet av 1990- talet och har rest fem gånger kors och tvärs i Patagonien.

maria sedemark

som skrivit Andrea har bland annat studerat socialantropologi, genusvetenskap och retorik. Maria arbetar även som sjuksköterska och hänger en hel del i Nackareservatet på sin mountainbike. Andrea är hennes debutroman.

hans-erik sennmark

levde större delen av sitt långa liv i Karlstad och fick vara med om dramatiska skeden av stadens och samhällets utveckling. I Den nyfikne 90-åringen från Karlstad berättar med inlevelse och lågmäld underfundig humor om episoder av sitt liv. Hans-Erik Sennmark avled 2017.

PER ERIK TELL

bor i Ystad, är född 1956 och kanske mest känd som radioröst i Skåne, även om han bott både i Ockelbo och Buenos Aires. I dag jobbar han som frilansjournalist. Han har skrivit flera reseskildringar som Läsa, resa, dö, Till fots genom Europa, Den falske ingenjören, Guyana, rapport från ett falnande Eldorado och nu senast Djävulens kök, reportage och reflektioner (2022).
Hans Plötsligt small skottet är en serie populärhistoriska reportage om kända skånska kriminalfall. Tillsammans med Börje Berglund har han skrivit Whisky Blues, en roman i två delar och en bok för alla som älskar Skottland.

LArs thulin

som har skrivit memoarboken Född på femtiotalet (2020) är journalist och författare från Stockholm. 2021 debuterar han som skönlitterär författare med genusthrillern När Micke mötte Mia – och Andrew Blake. 2022 kom dokumentärromanen Valentinos, om dem som inte kunde jobba hemifrån under pandemin 2020. 2023 kom boken som bygger på hans mormors långa liv – Aggie, stinsens jänta. I mars 2024 utkom Lars Thulin ned ännu en roman av thrillerkaraktör: Slaget – om ett fall av våld i nära relation och dess följder

Foto: Göran Zebühr

don titelman

är fotograf och har 30 år arbetat i krishärdar världen runt, mesta tiden för Sveriges Television. I Boken Trettioåriga kriget tar han med läsaren bakom kulisserna och det som inte sändes i TV.

bertil torekull

som skrivit Uppbrottslingar är publicist och pionjär inom svensk affärsjournalistik. Han har skrivit en mängd böcker – fackböcker som den internationella storsäljaren om Ingvar Kamprad och hans Ikea, översatt till 16 språk. Men har har också publicerat skönlitterära verk, bland annat de kritikerhyllade porträtten av föräldrarna, Rabarbertronen och Det emaljerade hjärtat.

marie-louise WinBLADH

som skrivit Mobbning i statens tjänst var anställd som antikvarie, 1:e intendent och inten- dent på Medelhavs- museet i Stockholm under åren 1971-2007. Fram till år 2001 var hon ansvarig för Cypernsamlingarna på museet. Hon har producerat utställningar, organiserat arbetet i föremålsmagasin, arbetat med föremålsvård, skrivit böcker, hållit föredrag och visningar och mycket annat. 2020 publicerar hos sina minnen i boken Arkeologens eskapader. 2021 gav hon ut den autofiktiva romanen Mannen från Kreta.

p a Ydrefelt

debuterade som lyriker 2016 med diktsamlingarna  Gråhunden försvann i närheten av Lönsboda och Är det därför jag kissar solstrålar? föddes 1952 i Jönköping. Fick namnet Pär-Agne. Han drömde om att bli fotbollsspelare. Drabbades av Rolling Stones 1965. Sen dess har musiken varit en viktig del i hans liv. Bor sen 1994 i Kristianstad. Pär-Agne har från och till jobbat i tidningsvärlden som korrekturläsare, tidningsbud, taltidningsredaktör och skribent.